Banner
HOME     |     ABOUT HARRI     |     GALLERY     |     PRINTS     |     BIRDING TOURS TO INDIA     |     CONTACT     |     LINKS


Back to 'BIRDING TOURS TO INDIA' main section     ____________________________________________________________________________________________________________________________

LINTU- JA LUONTOMATKA KOILLIS-INTIAAN
7. – 22.3.2014
NAMERI – EAGLENEST – DIRANG – KAZIRANGA

____________________________________________________________________________________________________________________________

Kuvittele katselevasi lintuja upeissa vuoristomaisemissa kohoavassa maagisessa, koskemattomassa rinnesademetsässä – ja vieläpä ajettavalta tieltä käsin. Oksistossa vilistää äänekkäitä ja värikkäitä lintujen sekaparvia, joista lähes jokainen tarjoaa jonkun harvoin nähdyn Itä-Himalajan erikoisuuden. Ja vain muutama päivä tästä seisot keskellä laajaa ruohotasankoa esihistoriallisen näköisen sarvikuonon ruokaillessa rauhallisena edessäsi.

Tämä unelma voi pian olla todellisuutta Eaglenest Wildlife Sanctuary –kansallispuistossa, Koillis-Intiassa. Puisto sijaitsee vain kivenheiton päässä Bhutanin rajalta, Arunachal Pradeshin maakunnassa. Eaglenestin lisäksi matkalla käydään vähän retkeillyllä Dirangin alueella sekä legendaarisissa Kazirangan ja Namerin kansallispuistoissa Assamin maakunnassa. Yksi käyntikohteista, sään salliessa, on lähes 4200 metrin korkeudella sijaitseva Sela pass, jonka yli kulkee maailman kolmanneksi korkeimmalla kulkeva, Intian ja Kiinan rajan yli johtava autotie.

Arunachal Pradesh on lajien monimuotoisuudessaan yksi upeimmista koko maailmassa. Yltäkylläinen lajirunsaus johtuu sen ainutlaatuisesta sijainnista palearktisen ja orientaalisen eläinmaantieteellisten alueiden rajalla sekä sen topografisista piirteistä (7000 m huiput alueen pohjoispuolella Tiibetissä ja 100 m korkeudella merenpinnasta sijaitseva Brahmaputra-joen laakso Assamissa ovat vain 150 km päässä toisistaan). Eaglenestin trooppiset vuoristosademetsät ja Himalajan vuoristot Arunachal Pradeshissa sekä alavat Namerin metsät ja Kazirangan ruohotasangot Assamissa tarjoavatkin ainutlaatuisen läpileikkauksen Koillis-Intian monipuoliseen linnustoon ja eläimistöön.

Matkan aikana on mahdollista nähdä jopa yli 400 lintulajia (vuonna 2013 havaitsimme 429 lajia!), joista monet ovat Itä-Himalajan alueen endeemejä, sarvikuonoja, aasiannorsuja ja hyvällä onnella myös maagisen bengalintiikerin. Ryhmäkoko tulee olemaan 7 hlöä + ak + intialainen matkanjohtaja + paikallisoppaat. Se on ryhmäkokona optimaalinen: silmäpareja on riittävästi, mutta ei vielä kuitenkaan liian iso, jolloin nopeissa tilanteissa osa ryhmästä jäisi aina nuolemaan näppejään. Pystymme liikkumaan kahdella jeepillä ja siirtymillä mahdumme yhteen pikkubussiin. Pienen ja privaatin ryhmän kanssa saat matkasta huomattavasti enemmän irti! Retkeily ja sen intensiteetti sovitellaan ryhmän toiveiden mukaan. Mitään megamarsseja ei kuitenkaan tulla tekemään.

Koillis-Intian lintu- ja kuvausmatka
Aika: 7.–22.3.2014
Kesto: 16 pv
Ryhmäkoko: 7+1
Hinta: 3200€

Matkan hinta sisältää käytännössä kaiken Intiassa tapahtuvan, eli majoituksen 2hh, opastuksen, kuljetukset, kaikki ruokailut, pääsyliput kansallispuistoihin sekä tipit.
Eli ”piilokuluja” ei ole.
1hh 470€.

Kysy tarkempi matkaohjelma!